Voeding van buiten voor jeugdige arrestanten alleen op de zon- en feestdagen

Zoals voor de volwassen arrestanten reeds gold, zal ingaande maandag 30 maart 2020 ook voor de jeugdige arrestanten die thans ingesloten zijn in het cellenhuis van Opa Doeli, gelden dat alleen op de zon- en feestdagen voeding van buiten zal worden toegelaten. In verband met de uitbraak van het Coronavirus c.q. Covid-19 heeft de korpsleiding deze interventiemaatregel getroffen. Ouders c.q. verzorgers van de jeugdige arrestanten mogen ingaande maandag niet meer dagelijks voeding en/of kleding bezorgen. Dit zal alleen de bovenvermelde dagen geschieden. Enkele ouders hebben naar Dagblad Suriname gebeld om hun misnoegen hierover te uiten.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling PR zegt dat deze interventiemaatregel is getroffen voor de veiligheid van een ieder. “Wij moeten zaken serieus aanpakken om geen slachtoffers van Covid-19 meer te hebben. Er zal alleen op de zon- en feestdagen voeding en kleding worden toegelaten voor de arrestanten”. Ook mogen de arrestanten geen bezoek meer krijgen. Dit is eerder afgekondigd. Sinds vrijdag worden arrestanten, die op de rol staan om voorgeleid te worden, telefonisch gehoord. Dit geschied op het politiebureau alwaar de arrestant is ingesloten. Er wordt gebeld naar het parket of de rechtercommissaris. Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: