VHP houdt partijcongres

‘Alle overheidsprotocollen worden stipt gevolgd’

Het partijcongres van de VHP gaat morgen zoals gepland gehouden worden met inachtneming van geldende regels. Dit geeft voorzitter van het congres, Jules Ajodhia, aan in gesprek met Dagblad Suriname. “Het congres gaat door”, zegt hij. “Volgens de statuten en volgens de grondwet moeten de kandidaten van de volksvertegenwoordigende organen gekozen worden door de structuren van de partij. In ons partijcongres moeten de kandidaten gekozen worden. De regels zijn nader uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. Dit alles is conform de wet en ons partijreglement”, stelt de voormalige vicepresident van ons land. “Nu zijn wij bij de laatste halte, namelijk het verkiezen door het partijcongres. Gelet op de huidige toestand zullen alle protocollen vanuit de staat worden gevolgd. Bij het congres worden alle voorzorgsmaatregelen stipt gevolgd.” Eerder heeft partijvoorzitter Chan Santokhi al aan Dagblad Suriname aangegeven dat het congres aangepast voortgang zal vinden. Dagblad Suriname heeft vernomen uit betrouwbare bronnen dat het aantal aanwezigen bij het congres beperkt zal zijn tot de noodzakelijke personen. Verder zal er bij de zitting ruime afstand gehouden worden tussen de aanwezigen.

SAM

error: Kopiëren mag niet!