Ook Lockdown op Aruba 

Ook op Aruba worden heel strenge maatregelen in een volledige lockdown van kracht.

De lockdown die op 29 maart om 12.00 uur ingaat, houdt in dat personen alleen hun huis mogen verlaten voor essentiële activiteiten, zoals het kopen van voedsel, medicijnen of het doen van lichaamsbeweging. Bovendien zal, zoals gisteren aangekondigd, op zondag een verbod op bijeenkomsten van 4 of meer personen van kracht worden; met uitzondering van gezinnen die onder één dak wonen. De avondklok van 21.00 tot 6.00 uur blijft van kracht tot 20 april, onder voorbehoud van heroverweging.

De regering van Aruba heeft het volgende gedefinieerd als niet-essentieel, en deze zullen moeten stoppen met werken zolang als de regering dat voorschrijft:

Scholen en andere onderwijsinstellingen.

Kledingwinkels, winkels die accessoires, sieraden of souvenirs verkopen; alle winkelcentra, alle rommelmarkten, toeristische markten en kiosken, schoonheidswinkels (haar, nagels etc.), kapperszaken.

Bars, fastfood trucks (alleen afhalen en bezorgen is toegestaan), bakkerijen (alleen afhalen en bezorgen is toegestaan), restaurants (alleen afhalen en bezorgen is toegestaan).

Casino’s, nachtclubs, volwassenenvermaak, kunsttentoonstellingen, recreatiecentra, bioscopen, bedrijven die recreatieve activiteiten aanbieden, sportscholen en andere bewegingsfaciliteiten, plaatsen waar wordt gesport, musea.

Plaatsen met faciliteiten voor vergaderingen en/of evenementen, kerken, bouwprojecten.

Het aantal COVID-19 coronavirusgevallen op Aruba is nu 50, van de 601 tot nu toe geteste personen. Eerder vandaag werd de officiële telling gepubliceerd als 52, maar deze is herzien omdat 2 gevallen geen uitsluitsel geven. Er is ook aangekondigd dat ziekenhuisbezoeken door het grote publiek niet worden toegestaan. Dit komt omdat het erg moeilijk is om de regels voor sociale afstand in het ziekenhuis te volgen en af te dwingen. Er zijn enkele uitzonderingen voor pediatrische patiënten en voor materniteits gerelateerde bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: