Moskou stelt quarantaine voor hele stad in vanaf maandag

Moskou legt voor alle inwoners een stadsbrede quarantaine op vanaf 30 maart tot nader order, ongeacht hun leeftijd, zei burgemeester Sergej Sobjanin in een verklaring. 

“Sedert de beperkingen werden opgelegd zijn de bewegingen in de stad verminderd met twee derde, en dit is heel goed,” zei Sobyanin. “Maar toch is het duidelijk dat niet iedereen ons gehoord heeft.”

Bewoners zullen alleen in staat zijn om hun huizen te verlaten om dringende medische hulp te krijgen, naar een nabijgelegen kruidenierswinkel of apotheek te gaan, en om hun huisdieren tot maximaal 100 meter van hun woonplaats uit te laten. Een uitzondering wordt gemaakt voor essentiële werknemers.

De ambtenaren van de stad zullen een “slim controle” systeem opstellen om deze beperkingen af te dwingen, zegt Sobyanin, en de stad zal een speciaal passysteem voor mensen ontwikkelen om toestemming te krijgen om hun huizen te verlaten.

Het openbare en privé-vervoer, evenals het verlaten van of het ingaan van de stad, wordt nog toegestaan, volgens de verklaring.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: