Lockdown busvervoer met een week verlengd

De lockdown binnen de particuliere bussector is met een week verlengd. Dit meldt Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov), aan Dagblad Suriname. Donderdag werd dit meegedeeld aan de bushouders. Gedurende de lockdownperiode mogen de bussen niet ingezet worden op de particuliere trajecten. Volgens Sahadew-Lall is de regering bezig de bushouders te ‘wurgen’. “In andere landen zorgt de overheid ervoor dat de ondernemers een vergoeding krijgen. Als onze overheid zo graag de regels van andere landen wil hanteren, waarom geven ze dan ook geen vergoeding?”, stelt Sahadew-Lall aan de kaak. Deze eenzijdige houding getuigt, naar zijn mening van een dictatoriaal beleid. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en Vosov hadden het busvervoer op 19 en 20 maart lamgelegd vanwege de achterstand in de brandstofcompensatie van 9 maanden, exorbitante wisselkoersen, abnormale prijzen in de winkels en het uitblijven van een bustariefverhoging. Op 20 maart waren beide organisaties naar het Kabinet van de President getogen om een verhoging op te eisen, echter kregen ze een lockdown van de regering.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: