Barbados onder avondklok van gisteren 

Barbados staat onder een uitgaansverbod vanaf gisteren 28 maart tot en met dinsdag 14 april 2020.

En premier Mia Mottley waarschuwt de bewoners dat de Koninklijke Marechaussee van Barbados zich zal bezighouden met alle personen die in beweging zijn en die geen deel uitmaken van de essentiële diensten.

Gisteravond kondigde Mottley aan dat Barbados Stadium 3 van het nationale reactieplan op COVID-19 had bereikt met 24 bevestigde gevallen van het virus. Ze zei dat er meer dan genoeg testkits op het eiland waren en pleitte voor mensen om af te zien van het verspreiden van geruchten.

Mottley zei dat deze avondklok om 8 uur ’s avonds tot 6 uur ’s morgens zou beginnen, in eerste instantie en 15 april zou de eerste dag zijn dat Barbadiananen zich vrij zouden kunnen bewegen, op voorwaarde dat het niet wordt uitgebreid.

Dit zal mogelijk zijn als de regering een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid afkondigt, in plaats van een noodtoestand. Zij zei met betrekking tot de avondklok “de regering van Barbados speelt niet”.

“De wetshandhaving wordt geïnstrueerd om de wet eerlijk, transparant en zonder angst toe te passen en te handhaven”. Alle personen die niet binnen de genoemde sfeer van essentiële diensten vallen en geen goede reden hebben om na 8 uur ’s avonds en voor 6 uur ’s morgens op de weg te zijn, worden behandeld in overeenstemming met de geest en de bedoeling van de wet,” zei ze, met de toevoeging dat een kwart van de wereld op “lockdown” is voor haar eigen bestwil.

De eerste minister zei dat Barbados genoeg voedsel heeft en dat er geen behoefte aan een gekke stormloop op de supermarkt is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: