Asis Gajadien bepleit medewerking overheid in redden bedrijfsleven

Asiskumar Gajadien

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus komen vele bedrijven in niet eerder gekende problemen te verkeren. Hun afzet is behoorlijk afgenomen of geheel tot een halt gekomen, vele kunnen met moeite personeel betalen, en er zijn ook genoeg bij voor wie nu al faillissement dreigt.

Volgens DNA-lid Asiskumar Gajadien moet van alle kanten uit totale medewerking aan de productiesector en het bedrijfsleven komen, omdat als zij het niet redden, de werknemers het hardst getroffen zullen worden. Ook kleine ondernemers en de meest kwetsbare operaties moeten speciaal de aandacht krijgen.

Vanuit de overheid moet in dit kader zeker medewerking komen om de nodige verschuivingen te doen, zoals voor de betaling van verschuldigde belastingen. Dat kan dan bijvoorbeeld over een langere periode worden uitgesmeerd, zegt hij. “Natuurlijk leven we in een rechtstaat, en sommige zaken moeten dus wel formeel vastgelegd worden. Dat hoeft niet bij wetswijziging want het betreft geen nieuwe of additionele belasting, maar uitstel of minder betalen kan zonder wet tot stand gebracht worden. Omdat we in een rechtstaat leven, zou de minister dan wel hierover moeten uitkomen”, aldus Asiskumar Gajadien.

Eerder had directeur Frangie van de Finabank ook reeds aangegeven dat zijn bank regelingen treft met kredietnemers, zoals uitstel van betaling, en dat ook met de andere banken overleg hierover zou worden gevoerd.

error: Kopiëren mag niet!