Ook business pedicuren en manicuren maakt slechte tijden mee

De vrees voor verdere besmetting met het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel Surinamers handsanitizers en alcohol zijn gaan opkopen en het schudden van handen als vorm van groet helemaal nu vermijden. Hierdoor zou het dus ook logisch moeten zijn om ook ver te blijven van nagelsalons of personen die zich pedicuren- en manicurendiensten verlenen. Dat blijkt ook het geval te zijn bij de meeste zaken, waar er een aanzienlijke drop te zien is in de toeloop van klanten. “Ik doe ook aan pedicuren en manicuren, maar dat loopt de laatste dagen heel stroef. Veel mensen nemen de kans niet dat men hun aanraakt of dat zij in contact komen met anderen. Ondank het gebruiken van een neuskap en mijn handschoenen geven zij aan dat zij er toch niet aan denken voor een afspraak. Dat duwt mij nu verder in de zorgen van mijn inkomsten”, zegt Lillian. Uit voorzorg voor haar eigen gezondheid en dat van haar gezin heeft zij besloten om deze diensten voorlopig stop te zetten totdat de Coronapandemie voorbij is. Met nu 8 geregistreerde gevallen in Suriname wordt de situatie volgens haar met de dag grimmiger. “Los van Corona zijn de spullen die ik nodig heb voor mijn werk ook aanzienlijk in prijs gestegen. Hierdoor heb ik mijn prijzen ook moeten aanpassen, maar daarvoor hebben de meeste klanten geen of weinig begrip. Dus dat was al een reden om te stoppen”, aldus de onderneemster.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: