Geen thuis-quarantaine voor nieuwe repatrianten

Op de persconferentie van het Covid-19 team van vandaag 28 maart was er weinig nieuws te melden.

Wel werd benadrukt, door zowel de VP Ashwin Adhin als directeur Veira van Nationale Veiligheid, dat ondanks de ingestelde partiële lockdown en de avondklok, de productie en ontwikkeling onverkort voortgang zullen vinden.

Veira ging ook in op de kwestie van repatriatie, en beloofde die ingezetenen die nog in andere landen zitten, dat de Surinaamse overheid hen niet in de steek laat. Maandag aanstaande 30 maart zal bekendgemaakt worden wanneer welke vluchten zullen plaatsvinden.

Een belangrijke voorwaarde, gaf Veira aan, was wel dat alle nieuwe repatrianten in overheids-quarantaine zullen moeten, en dat thuis-quarantaine niet meer zal worden toegestaan.

Morgen zondag 29 zal er geen Covid-19 perconferentie zijn. De eerstvolgende is weer op maandag aanstaande. De situatie met betrekking tot de besmette gevallen is ongewijzigd: 8 bevestigde gevallen, en géén overledenen.

error: Kopiëren mag niet!