Coronavirus Guyana: Publiek nog steeds onverschillig voor social distancing 

Met de sluiting van scholen en sommige bedrijven en de annulering van een aantal evenementen in het hele land om social distancing beter te hanteren teneinde de verspreiding van het dodelijke COVID-19-virus te voorkomen, is het nu een punt van zorg of degenen die zich buiten hun huis wagen zich ook aan de instructies van de voorgeschreven afstand houden.

Veel mensen die van en naar het werk reizen hebben geen andere keuze dan met het openbaar vervoer naar het werk te gaan, terwijl sommigen onder andere uitstapjes maken voor de aankoop van boodschappen. Gisteren zeiden velen dat ze alles hebben gedaan wat ze konden om een goede hygiëne te betrachten. Echter, drie meter uit elkaar blijven, laat staan de nieuw aanbevolen zes meter zoals geïnstrueerd door de Centers for Disease Control is een instructie die voor de Guyanees teveel lijkt te zijn om op te volgen, of misschien beseft men de ernst van de situatie nog niet.

%d bloggers liken dit: