Arubanen moeten vanaf zondag thuisblijven

De bevolking van Aruba mag vanaf zondagochtend het huis niet meer verlaten. Gisteravond scherpte de overheid de eerder afgekondigde maatregelen aan tegen verdere verspreiding van covid-19. Maandag had Aruba nog negen besmettingen, gistermiddag was dat al opgelopen tot 28.

Het verplichte thuisblijven duurt minimaal twee weken. Mensen mogen nog wel noodzakelijke boodschappen doen, zoals voor voedsel en medicijnen. Ook mag men nog naar buiten voor lichaamsbeweging.

Op Curaçao is een samenscholingsverbod ingesteld voor vier of meer mensen en mogen alleen supermarkten, afhaalrestaurants en apotheken openblijven. Het aantal bevestigde coronapatiënten is daar zeven, onder wie een medewerker van een laboratorium dat coronatests uitvoert.

%d bloggers liken dit: