VS klaagt Venezolaanse president Maduro aan voor ‘narco-terrorisme’

De Amerikaanse regering heeft president Nicolás Maduro van Venezuela en andere hooggeplaatste Venezolaanse regeringsfunctionarissen donderdag in staat van beschuldiging gesteld wegens ‘narco-terrorisme’.

Naast Maduro worden een tiental andere verdachten aangeklaagd, onder wie de Venezolaanse minister van Justitie en de voorzitter van het Hooggerechtshof en leden van de Colombiaanse rebellengroepering FARC.

Volgens de aanklachten stond Maduro tijdens zijn politieke opkomst in Venezuela aan het hoofd van een drugskartel met de naam Cártel de los Soles, dat samenwerkte met de FARC om “de Verenigde Staten te ‘overspoelen’ met cocaïne”.

Maduro zou in de afgelopen twintig jaar onder meer betrokken zijn geweest bij de smokkel van tonnen aan narcotica die door de FARC waren geproduceerd, de Colombiaanse groepering van geavanceerde vuurwapens hebben voorzien en zijn politieke bevoegdheden hebben gebruikt om grootschalige drugshandel in de regio te faciliteren.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een beloning van 15 miljoen dollar (13,6 miljoen euro) uitgeloofd voor tips die leiden tot de arrestatie en veroordeling van Maduro.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: