Verklaring Hakrinbank Werknemers Organisatie 

De Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) is nog steeds in actie.

Wij zijn nog in actie, met dispensatie voor de IC medewerkers in verband met de voorbereidingen van de Total Lockdown vanwege het Coronavirus, de medewerkers die de salarisverwerking doen, voor ATM aanvullingen en internationale overmakingen in verband met situaties die met de crisis rond het virus te maken hebben en de repatriëring van gestrande medeburgers.

Voor het overige is ons actie-parool ongewijzigd. Er is vanmiddag om 14.30 een lang onderhoud met de directie van de bank geweest. De HWO is van oordeel dat de bespreking op tripartite basis gevoerd dient te worden, en wij hebben namens de werknemers ook amendements-voorstellen. Men mag er niet vanuit gaan dat werkgevers de werknemers vertegenwoordigen.  Het is de C47 voorzitter en/of een afvaardiging van de bonden van de financiële sector die ons vertegenwoordigen, en niet de bankiersvereniging of de VSB/ASFA. 

Overigens is onduidelijk wat de status van de fragiele wet is en hoe het staat met de handhaving ervan terwijl men gaat werken aan de amenderings-voorstellen. Hoe moet of mag er nu in de samenleving gehandeld worden? Mogen burgers hun US dollar tegoeden opnemen, of is dat een overtreding van de wet? Er is in vele opzichten te veel onduidelijkheid. 

Morgenochtend gaan wij in beraad met de overige bonden van de financiële sector, en dan bepalen we wat het standpunt verder zal zijn. Tot dan is de HWO (Hakrinbank Werknemers Organisatie) nog steeds in actie.

De Hakrinbank Werknemers Organisatie

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: