RIVM: corona te vinden in het rioolwater

Het coronavirus zit ook in het Nederlandse rioolwater. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Door dna-technieken te gebruiken is het virus aangetroffen in afvalwater in Amsterdam, Tilburg en Kaatsheuvel, de rioolwaterzuiveringsinstallatie die ook het afvalwater afkomstig van Loon op Zand zuivert. Via ontlasting komt het virus in het rioolwater terecht.

Vier dagen nadat de eerste persoon in Nederland positief getest was op het nieuwe coronavirus, is het genetisch materiaal van het virus voor het eerst in het water gevonden.

Medewerkers van rioolwaterzuiveringen nemen al maatregelen om zich te beschermen tegen ziekteverwekkers in het water. Ook onder meer het norovirus, antibioticaresistente bacteriën, poliovirus en mazelenvirus zijn aan te treffen in het afvalwater.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: