VHP: Navratri te midden van uitbraak COVID 19

Het negen dagen durende Navratri-festiviteit dit jaar duurt van 24 maart tot en met 2 april a.s. en valt in een periode dat het nieuwe corona virus COVID 19 zich snel verspreidt over de wereld. Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dit virus beschreven als een pandemie.

De ontstane paniek en angst als gevolg van de nieuwe uitbraak van coronavirus in Suriname en over de hele wereld, heeft veel activiteiten stopgezet. Beperkingen van bewegingen aanbevolen door de autoriteiten als voorzorgsmaatregel om het virus in te perken, hebben als gevolg dat Navratri dit jaar onder verdrietige omstandigheden plaatsvindt.  

De viering van de godin Durga, is één van de vele festiviteiten die elk jaar door toewijding met veel spirituele devotie wordt gevierd. De overtuiging bestaat dat met een sterk geloof en met pure overgave, in het bijzonder gedurende deze negen dagen, al het kwaad dat in een land heerst, kan worden weggenomen. Het concept van het Navratri-festival, waarbij het kwaad wordt overwonnen door de krachten van het goede, doet bij velen een hoop opleven in het licht van de angst voor het coronavirus.

Volgens de wetenschappelijke theorie kan energie niet gemaakt of vernietigd worden. Het is er altijd. Maar in deze negen nachten van Navratri is de Goddelijke vrouwelijke energie en kracht duizendmaal actiever dan gewoonlijk. We zijn in een nationale crisis en de veiligheid van de natie en haar burgers staat voorop. Het hele land vecht om de verspreiding van dit virus te stoppen. 

Er zijn verschillende maatregelen genomen die ingrijpend zijn, maar ook noodzakelijk: zoals geen bijeenkomsten vanwege het Corona virus. De VHP vraagt om waakzaam te blijven te midden van toenemende gevallen van dit zeer besmettelijke virus. We zullen Navratri daarom in eigen huis vieren vanwege COVID 19.

De VHP vraagt aan hen die vasten door alleen vloeistof te consumeren en/of alleen fruit consumeren tijdens de Navratri periode, om in deze tijd een gebalanceerde maaltijd te nemen om een goede immuniteit te behouden om het coronavirus te bestrijden. De VHP- hoewel onder droevige omstandigheden – wenst u allen een Shubh Navratri toe!

error: Kopiëren mag niet!