Verplichte meeneemservice vermindert inkomsten eetzaken

Het besluit van de districtscommissarissen dat bars, restaurants, warungs hun diensten moeten omzetten in een meeneemservice, zorgt voor enorme verliezen voor deze sector. Deze maatregelen zijn op 16 maart getroffen om de verspreiding van het coronavirus, tegen te gaan. Vooral op de piektijden, zoals afgelopen vrijdag- en zaterdagavond, was er een enorme leegte te zien bij de meeste warungs en restaurants. “De mensen zijn vaak gewend om hier ter plekke een saoto, bamie of nasie te eten, maar doordat dat niet mag en de mensen vermoedelijk ook een zekere vrees hebben om buitenshuis te gaan, lijd ik nu enorme verliezen. In vergelijking met een normale zaterdagavond, waar ik tientallen klanten kreeg, heb ik op hetzelfde tijdstip nu (20.00 uur, red.) maar twee mensen hier staan om hun eten op te halen”, zegt een warunghouder van een welbekende eetzaak aan de JS Greenstraat te Blauwgrond. Opvallend genoeg zijn de meeste stoelen bij de eettafels opgeklapt, weggezet of geplaatst

op de eettafels. Een klant klaagde zelfs dat hij in plaats van vers, oud eten heeft gehad. Een andere warunghouder vertelt eerlijk dat die vanwege de hoge prijzen in de winkels zich niet kan permitteren om het eten van een dag eerder weg te gooien. Met de slechte opkomst van klanten, blijft er nu dagelijks meer eten over. Ondanks de slechte economische situatie in het land, zijn de prijzen bij de meeste warungs nog niet aangepast. “Het is een kwestie van tijd”, zegt de warunghouder. Opvallend genoeg is er helemaal geen sprake van social distancing bij het ophalen van het bestelde eten. Een eigenaar van een restaurant zegt dat zijn inkomsten behoorlijk zijn gedaald in de afgelopen periode. Hij hoopt op betere tijden en een ondernemersvriendelijk klimaat.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: