SVB is 15 scheidsrechters rijker

In het gebouw van de Emile de la Fuente Stadion hebben onlangs 15 scheidsrechters hun diploma in ontvangst mogen nemen. De Head of Referee, Robert Obergh, gaf in een gesprek met Dagblad Suriname aan dat het om 15 scheidsrechter gaat, waarbij Betterson de jongste scheidsrechter is bij de heren (14 jaar) en Aliyah het jongste bij de dames (13 jaar). Volgens Obergh is het voor het eerst voorgekomen dat er een meisje in de groep zit. De cursus heeft bijkans 10 weken geduurd. Hij vertelde gaf verder aan dat er  een downperiode van bijkans twee maanden was, omdat de jeugdcompetities nog niet gestart waren. Hierdoor kon het praktijkexamen pas eind februari worden afgenomen. De theorie-examens hadden ze al sedert 10 december afgerond. Deze scheidsrechters zullen jeugdwedstrijden leiden. Obergh ziet wel progressie in een paar van deze geslaagden en gaf aan dat een paar al heel vroeg stappen kunnen maken.  Het belangrijkste is dat ze begeleiding nodig hebben. De eerstvolgende opleiding zou eigenlijk eind deze maand plaatsvinden, maar door de stijgende gevallen van het coronavirus zal deze worden verschoven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: