Stroper ook aangehouden in kwestie 8.000 zeeschildpadeieren

De politie van Richelieu heeft op vrijdag 20 maart ook de leverancier van de 8.000 schildpadeieren, de stroper Dellon B., nadat deze zich had aangemeld op het bureau, aangehouden en in verzekering gesteld. Hij heeft ondertussen een volmondige bekentenis afgelegd. Volgens verklaring van deze verdachte heeft hij de schildpad-eieren op Braamspuntstrand gestroopt. De jachtopzieners van ‘s Landsbosbeheer (LBB) kregen op donderdag 19 maart informatie binnen over een stroper. Zij schakelden naderhand de politie in en er is een huiszoeking verricht. 

Thuis bij de verdachte Mitchell N. werden 26 vuilniszakken met daarin 8.000 stuks zeeschildpad eieren aangetroffen. Deze verdachte werd ter stond gearresteerd ter zake overtreding van de Jachtwet. De verdachte had deze eieren met zijn eigen vrachtwagen getransporteerd en thuisgebracht. Hij verklaarde bij de politie dat Dellon de leverancier is. Deze laatste werd door de politie opgespoord op zijn adres en omdat hij niet thuis werd aangetroffen, werd er een oproepingsbrief op zijn naam achtergelaten. Hij gaf pas de volgende dag gehoor aan de oproep. In het belang van het onderzoek heeft de politie zowel de zeeschildpadeieren als de vrachtwagen in beslag genomen. De eieren zijn dezelfde avond vernietigd door LBB. Zij zijn in de rivier te Marienburg gedumpt. Hangende het onderzoek zijn Mitchell en Dellon in verzekering gesteld. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: