Riad Nurmohamed: “Jongeren zullen nu geen dollars meer krijgen om een hemd of schoen te kopen”

Parlementariër en docent op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Riad Nurmohamed, zegt tegen Dagblad Suriname dat de ingrijpende wijzigingen van valutaverkeer die in de vroege uurtjes van zaterdag is aangenomen door 26 stemmen van de coalitie, alleen maar beperkingen met zich meebrengt.  “Vooral ook jongeren zullen de gevolgen voelen. Als je een hemd wilt kopen of een schoen dan krijg je geen dollars?” In de wet zou volgens Nurmohamed staan dat dit alleen bestemd is voor reis, medisch, studie, onderhoudsplicht, en aanzuivering van credit cards. Dat staat duidelijk in de wet. “Wat als de jongeren iets willen kopen?”

Terug naar jaren ‘80

Nurmohamed: “Dit is gewoon een wet van de jaren ‘80. Een wet van 1987 die in een nieuw jasje gestopt is. In feite is het hele idee dat we terug gaan naar een communistisch systeem. De regering gaat nu bepalen wat je wel en niet mag gaan kopen. Is dat wat wij willen hebben? De wet heeft niets te maken met het terugdringen van de koers. Het heeft niets te maken met armoede, maar gewoon om controle over het volk te hebben. Ook de pakketten die de NDP verdeelt, zijn gewoon bedoeld om het volk te gaan controleren De achtergrond is gewoon controle over voedsel en andere aspecten van het leven. De regering heeft geen enkele vraag beantwoord om de wet te staven”.

Koers kan niet door een wet bepaald vindt Nurmohamed

“Bij wet wordt 7.50 geregeld”, beweert Nurmohamed. “Dat is de grootste onkan die je kan doen. Een inschrijfgeld kan je misschien bij wet vaststellen. Maar niet een koers. De koers verandert elke minuut. En centrale bank bepaalt het gemiddelde. Dat gebeurt overal in de wereld op deze manier. En de initiatiefnemers weten het zelf niet dus ze zijn gepakt gewonden. Basiszaken van de economie weten ze niet. Ze weten niet hoe een begroting werkt, al 5 jaren. Ze weten niet eens dat leningen terugbetaald moeten worden. Dus die zijn misbruikt geworden door de regering. Dat beseffen ze niet eens”, aldus Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: