Regering treft voorbereiding voor ‘total lockdown’

Volgens een bericht op de website van het Nationaal Informatie Instituut, www.deboodschap.today, treft de regering reeds voorbereidingen voor een total lockdown.

Het schijnt dat de voorgeschreven richtlijnen voor social distancing ondanks de sluiting van scholen, grenzen en markten, aangepaste openingstijden en dienstverlening bij bedrijven en de overheid, en zelfs stopzetting van bepaalde diensten, het beoogde effect toch niet bereikt wordt. “De regering is waakzaam en doet er alles aan COVID-19 situatie in ons land te beheersen.”, staat er op de website.

Daarom treft de regering ondanks de low COVID-19 situatie voorbereidingen voor een mogelijke ‘total lockdown’. ‘De regering doet er alles aan om de voedselzekerheid, -distributie en de cruciale diensten van de overheid te waarborgen’ geeft vice-president Michael Ashwin Adhin aan tijdens de persconfertentie COVID-19 UPDATE op 24 maart 2020.

Met het bedrijfsleven voert de regering momenteel gesprekken hoe langzaam te komen tot een ‘total lockdown’. Voor de daardoor ontstane issues voor het bedrijfsleven en sectoren, zullen opties worden bekeken hoe die issues op te vangen om zodoende te garanderen dat mensen kunnen overleven gedurende deze gezondheidscrisis. Belasting verlagen en een noodfonds, zijn enkele genoemde opties. Deze verduidelijking heeft vp Adhin gegeven op de vragen van journalisten, waarom casino’s nog open zijn en hoe de verschillende groepen gecompenseerd zullen worden bij stopzetting van dienstverlening of bedrijfssluiting. Deze kwestie zal verder worden uitgewerkt door de regering, geeft hij verder aan.

De VP vraagt begrip en medewerking aan een ieder met betrekking tot de getroffen maatregelen door de regering in deze crisis en roept alle partijen op om samen te werken in de oorlog met COVID-19. ‘We sa feti gi Sranan’, aldus vp Adhin.

error: Kopiëren mag niet!