Prijs hondenvoer stijgt, oproep om dieren niet te dumpen “Dump ze niet”

Mootje Abdoelrazak van Mofa’s Dog Resort zegt dat de prijsstijgingen van hondenvoer een behoorlijke impact hebben op het kunnen houden van de dieren. Het resort heeft voorlopig de deuren voor andere honden gesloten. “Per maand betaalde ik eerst gemiddeld SRD 1000 voor 12 zakken puppyvoer van 10 kilo per stuk en 12 zakken hondenvoer. Deze kosten zijn gestegen naar SRD 2.500.” De hondenliefhebster zegt te verwachten dat hondeneigenaren het hondenvoer zullen betalen zolang zij dat kunnen. Het is ook te verwachten dat men zal overstappen op alternatieven. Zo zullen mensen hun honden rijst met vlees of groenten geven. Maar de honden met allergieën die een speciaal dieet hebben, zullen het heel moeilijk krijgen. Die eigenaren zullen genoodzaakt zijn om toch de dure voeding aan te schaffen. Mofa’s is door de enorme prijsstijgingen per direct gesloten. De voedingsvoorraad is alleen nog bestemd voor de eigen honden. “Om de voorraad zo lang mogelijk te houden”, legt de eigenaresse uit.

Rijst met moringabladeren

Ook Cynthia Ashruf van de Henk Abrahamstichting maakt zich grote zorgen. “De prijzen gaan per seconde omhoog en ik verzoek iedereen om desondanks de dieren niet te dumpen”, smeekt Ashruf. “Wees creatief met voeding en stap over op gekookt eten, maar dump ze niet”, herhaalt Ashruf. “Je kan rijst met moringa bladeren voor ze koken, maar ze moeten ook vlees hebben, want honden zijn vleeseters.” Ashruf geeft aan dat de voeding die zij voor haar honden koopt, een zak brokken van 25 kilo, binnen een maand met 50 procent is gestegen. “Vandaar dat wij als dierenorganisatie per brief aan de autoriteiten hebben gevraagd om bij de prijsstijgingen niet alleen rekening te houden met de mensen, maar ook met de dieren.”

Een boze hondeneigenaar zegt dat hij altijd gewend was om voor zijn hond een pak voer van 10 kilo voor SRD 115 te kopen. Alleen kreeg hij het aan de stok met de winkelier. “Nadat ik betaald had, renden ze naar mij om me te zeggen dat de prijs was verhoogd naar SRD 127. En dat vind ik een forse stijging, bovendien moet men geen prijzen verhogen aan de kassa”, zegt de man verhit. Een supermarkt aan de Tourtonnelaan verkoopt momenteel een zak hondenvoer van 8 kilo voor 137.50 Het is ook vermeldenswaard dat er speciale rijst voor puppy’s wordt verkocht, een zak van 5 kilo puppyfood kost in deze supermarkt SRD 27.50.

Overzicht

Hondenvoer kosten voor Mofa’s gestegen van SRD 1.000 SRD 2.500
Hondenvoer per zak 10 kilo SRD 115 SRD 127.50
Hondenvoer Tourtonnelaan 8 kilo xx SRD 137.50

RB

error: Kopiëren mag niet!