Lege straten geen normaal beeld voor Paramaribo

Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Overal worden maatregelen genomen, straten en pleinen zijn leeg. De Waterkant blijkt vanaf zondag van zes uur ’s middags tot zes uur van de volgende dag te zijn gesloten. Dit is een spoedingrijpen van de districtscommissaris. Veel winkels en andere ondernemingen zijn nog steeds gesloten, terwijl bussen ook voor een week in de garage moeten. Op bepaalde straten in Paramaribo zijn op bepaalde tijdstippen nauwelijks voetgangers en voertuigen te zien. Hier en daar zie je nog een boro-bus, die toch nog de kans neemt om voor een iets hoger bedrag passagiers te vervoeren. De regering vraagt van haar bewoners om niet-noodzakelijk contact te vermijden en niet onnodig het huis te verlaten. Vooral personen met gezondheidsklachten worden gevraagd om binnen te blijven. “Dit is niet een normaal beeld voor Paramaribo. Srananman lobi de na strati en den man lobi koirie”, aldus een voorbijganger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: