In totaal 30 beademingsapparaten in Suriname

Er zijn in totaal 30 beademingsapparaten verspreid over de ziekenhuizen landelijk in Suriname. Dat zei minister Antoine Elias van Volksgezondheid maandag op de dagelijkse persconferentie over het Covid-19 Coronavirus. Het coronavirus, dat zich in een hoog tempo over de wereld verspreidt en in verschillende landen het publieke leven lam heeft gelegd, veroorzaakt de longziekte Covid-19. Die kan vooral voor oudere mensen en mensen in een risicogroep dodelijk zijn. Beademingsapparatuur, die sinds het uitbreken van de Corona pandemie nauwelijks meer te krijgen is, is daarvoor zeer belangrijk. Met slechts 30 beademingsapparaten in totaal in Suriname, is er volgens critici vaker erop gewezen dat bij een massa-uitbraak van dit virus in Suriname, de gezondheidssector de opstapeling van patiënten niet zal aankunnen en veel mensenlevens verloren zullen gaan. Vooralsnog zijn er 5 Coronavirus geïnfecteerden in Suriname. Hun toestand is volgens Elias nog stabiel.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: