“Handelingen coalitie afgelopen vrijdag en zaterdag dieptepunt voor geloofwaardigheid parlement”

Volgens VHP parlementariër Riad Nurmohamed zijn de handelingen afgelopen vrijdag en zaterdagochtend van de huidige coalitie onder leiding van de NDP, een dieptepunt van geloofwaardigheid van het parlement. Nurmohamed stelt dat er oorspronkelijk een korte wet van maar 1 pagina die ging over het verscherpen van strafbepalingen bij illegale handelingen met valuta behandeld. “Daartegen had mijn fractie, de VHP geen bezwaar. We zijn voor strenge maatregelen tegen illegaliteit. Echter tijdens de behandeling van de ene wet was er ook een andere wetswijziging die voorbereid werd door de coalitie. Het betreft de Wet Ordening Geldwisselkantoren”, en die zou nog ingediend worden. Dat was een heel andere wet. Misschien hetzelfde onderwerp maar een totaal andere wet.”

Wet doorgedrukt

“De NDP-coalitie en regering waren bezig om manieren te zoeken om het geheim te houden. De coalitie is medeschuldig. Feit is dat de coalitie bewust de 2de initiatiefwet heeft achtergehouden. Toen het laat werd, hebben ze niet geluisterd naar de andere fracties om de vergadering te verdragen. We konden desnoods zaterdag en zondag vergaderen. Maar ze wisten waarmee ze bezig waren. Het was een wet die hun opgelegd was door de regering.”

‘Totaal geen verstand’

“Met de handelingen van de coalitie heeft men de geloofwaardigheid en vertrouwen in het parlement ernstig geschaad. De betrouwbaarheid ernstig te kort gedaan. In de ochtend daarna, dus op zaterdag, is die initiatiefwet naar voren gekomen en zijn ernstig besprekingen opgelegd en een wet die ingrijpend was, is aangenomen door de coalitie. Deze handelwijze dient afgekeurd te worden. De coalitieleden hebben totaal geen verstand over de inhoud. Ze hadden niets te vertellen. De mensen weten niet eens hoe de economie draait. De wet komt niet van hun, want het was een bewuste handeling van de regering. Nu zeg ik de Milieuraamwet is ook belangrijk. Dan moeten alle weten zo behandeld worden. Dinsdag is deze wet op de agenda. Laat dat ook tot in avond behandeld worden en binnen een paar uren aangenomen worden”, aldus Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: