Britten bouwen noodhospitaal in Londen

Het Verenigd Koninkrijk gaat een conferentiecentrum naast City Airport in Londen ombouwen tot noodziekenhuis. Het tijdelijke ziekenhuis in het Excel-centrum moet plaats bieden aan vierduizend coronapatiënten.

Dat heeft minister van volksgezondheid Matt Hancock dinsdag bekendgemaakt. Het leger wordt ingezet om het ziekenhuis zo snel mogelijk neer te zetten.

Het dodental van de corona-uitbraak is in het Verenigd Koninkrijk dinsdag met 87 gestegen tot 422. Minister Hancock zei ook een vrijwilligersleger van 250.000 mensen op de been te willen brengen voor de ondersteuning van het zorgpersoneel van de National Health Service. Zij kunnen kwetsbare personen helpen die in thuisisolatie zitten, en assisteren met de verspreiding van medicijnen.

Het Verenigd Koninkrijk kondigde maandagavond een lockdown af. De persconferentie van minister Hancock werd daarom via videoverbinding gehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: