Alle centrale eindexamens gaan niet door

Alle centrale examens gaan dit schooljaar niet door. Dat heeft het ministerie van Onderwijs dinsdag bekendgemaakt. De centrale examens van ruim 217.000 scholieren zouden op 7 mei beginnen en vormen samen met de schoolexamens het eindexamen. Onderwijsminister Arie Slob benadrukt dat leerlingen een volwaardig diploma kunnen behalen dit jaar op basis van de schoolexamens, die voor een groot deel al zijn afgenomen.

Het besluit van minister Slob volgt op diverse oproepen van vakbonden en scholen maandagavond. Scholen begrijpen niet waarom samenkomsten zijn verboden, terwijl bij het afnemen van examens soms wel honderden leerlingen bij elkaar komen. Hoewel de schoolexamens wel doorgaan, roept Slob de scholen op om deze examens op een veilige manier en zoveel mogelijk op afstand af te nemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: