‘Verenigd Koninkrijk kijkt naar Amazon om covidtests in ziekenhuizen te krijgen’

De Britse overheid hoopt bedrijven als Amazon in te kunnen zetten om zorgpersoneel te voorzien van tests voor het coronavirus. Volgens de Financial Times ziet de regering van Boris Johnson de distributiekracht van Amazon en andere bedrijven als de beste optie om het nijpende tekort aan tests weg te werken.

In het Verenigd Koninkrijk (VK) worden momenteel iedere dag slechts 5000 virustests uitgevoerd, een aantal dat veel te laag is. Zonder tests kan zorgpersoneel met milde gezondheidsklachten niet goed inschatten of er gewerkt kan worden of niet. De ambitie is het testaantal nog deze week te verdubbelen en daarna snel op te voeren richting de 250.000. Dan zouden ook particulieren de tests via Amazon kunnen bestellen, en de testsetjes weer via het bedrijf kunnen terugsturen naar een lab.

Amazon en de Britse regering wilden tegenover de FT niet reageren. Maar de inzet van een privaat bedrijf in het publieke zorgstelsel NHS, en mogelijk ook voor de distributie van privacygevoelige testresultaten, is ongekend in de Britse geschiedenis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: