Kindertehuizen houden zich geïsoleerd

Wereldwijd zit men in paniek en dit brengt nadelige gevolgen met zich. Een van deze nadelen betreft de kindertehuizen. Door zichzelf te isoleren, komen de kinderen er nadelig van af. De kinderen bevinden zich in het gebouw en kunnen niet meer genieten van de dagtripjes of activiteiten die buiten georganiseerd worden. De meeste tehuizen geven tijdens een gesprek aan de krant aan dat er geen ander alternatief is dan geïsoleerd te blijven.  “Het gaat om een dodelijk virus waartegen nog geen officieel geneesmiddel is ontdekt. Wij moeten de kinderen beschermen, want zij zijn de gevoeligste factoren bij een virale aandoening”, zegt Bryan Lalai van Huize Betheljada.

De hygiënische toestand van de verschillende tehuizen wordt strak onder controle gehouden. Er werd door de tehuizen aangegeven dat zij de kinderen hun handen op tijd laten wassen, dat de werknemers na het inchecken op de werkvloer zich heel goed laten reinigen, dat de kinderen op tijd voorzien worden van schone kleren en dat de kinderen ook mondkapjes krijgen, zodra de kinderen zich naar het terras verplaatsen. Door de isolatie missen de kinderen, die de school bezochten, de helft van hun ontwikkeling. Maar dat houden de tehuizen ook sterk in de gaten. “Naast het spelen en tellen, doen de kinderen ook leuke activiteiten binnen het gebouw. De kinderen vinden het leuk als er voor hen wordt voorgelezen en dat zij ook samen leuke activiteiten kunnen ontplooien binnen het gebouw”, zegt een ander tehuis.  Maar verzorging en voeding speelt ook nog een belangrijke rol. Door de verhogingen van goederen zijn de meeste tehuizen ook genoodzaakt zuinig te zijn met de inkomsten die zij nog hebben. De subsidie die besteed wordt aan onder meer verzorging, voeding en exploitatie is nog niet voldaan door de overheid voor het jaar 2020. Over 2019 hebben de tehuizen maar de helft van de subsidie  ontvangen. De meeste tehuizen overleven door de donaties die zij nog krijgen van hun trouwe donateurs, maar dat raakt ondertussen ook op. Hoe zullen zij het verder doen, vragen de tehuizen zich af.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: