Hoofd Ahmadiyya Muslim Gemeenschap geeft instructies omtrent Coronavirus

“Bij tekenen van griep en verkoudheid de moskee niet bezoeken”

De leider van de wereldwijde Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in de Islam, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, heeft in zijn vrijdagse preek in verband met de uitbraak van het Coronavirus en de snelle verspreiding daarvan speciale instructies gegeven en aanbevelingen gedaan aan de leden en overige moskeebezoekers omtrent de preventie van het Coronavirus. Dit vertelt Samseerali Sheikh-Alibaks, de voorzitter van de  Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname (AMGS). Die instructies en aanbevelingen zijn als volgt. Alle leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap dienen zich stringent te houden aan de voorzorgsmaatregelen en richtlijnen, die vanwege de overheid en de gezondheidsdiensten worden geven. Alle leden en overige bezoekers zijn aanbevolen om gebruik te maken van bepaalde homeopathische geneesmiddelen als voorzorgsmaatregel tegen het Coronavirus. Het homeopathische middel Gelsemium is onder meer aanbevolen. Alle leden en moskeebezoekers zijn aanbevolen om grote bijeenkomsten te vermijden om zodoende besmetting tegen te gaan.

Thuisblijven bij griep

De leden en andere moskeebezoekers zijn geïnstrueerd om thuis te blijven als ze aan een besmettelijke of overdraagbare ziekte lijden, waaronder verkoudheid en griep. Zij mogen de moskee niet bezoeken en ook niet deelnemen aan andere religieuze activiteiten, waarbij er sprake is van samenkomst van groepen personen. Het besteden van bijzondere aandacht aan hygiëne en in acht nemen van een hoge hygiëne standaarden, zowel thuis als daarbuiten, waaronder het wassen van handen. Het regelmatig reinigen van zintuigen helpt zowel bij de fysieke reinheid als geestelijke reinheid. Het reinigen van neusholten en oren, het spoelen van de mond en het wassen van het gezicht dienen regelmatig te geschieden en verdienen bijzondere aandacht. Leden en overigen moeten in deze moeilijke dagen bijzondere aandacht schenken aan het nakomen van de verplichte gebeden, alsook aan smeekbeden tot God. Leden en overige moskeebezoekers moeten het geven van handdruk vermijden om de kans op overdracht van het Coronavirus te minimaliseren. Bij het niezen of hoesten dienen de mond en het gezicht met een handdoek of iets dergelijks te worden bedekt.

God weet het best

Tenslotte gaf Hazrat Mirza Masroor Ahmad aan dat Allah het beste weet, maar als dit virus is ontstaan ​​als gevolg van de toorn van God (vanwege wandaden van de mens), wordt het des te belangrijker dat we ons wenden tot God als toevluchtsoord middels gebeden, je spirituele toestand verbeteren en ook bidden voor de wereld in het algemeen. Sheikh-Alibaks, de voorzitter van de AMGS, benadrukt dat de gemeente in Suriname die instructies en die aanbevelingen strikt zal volgen.

In Suriname bestaat de AMGS al 64 jaar en levert haar bijdrage zowel intern als extern op verscheidene manieren. Actieve participatie in overheidsprogramma’s, interreligieuze en sociaal-maatschappelijke activiteiten van groepen en denominaties, zijn slechts enkele van de vele activiteiten waarin de AMGS haar bijdrage landelijk levert, aldus Sheikh-Alibaks.

SAM

error: Kopiëren mag niet!