Breeveld eist verantwoording USD 4 miljoen uit Petrocaribe

Carl Breeveld

DOE-parlementariër Carl Breeveld wil duidelijkheid hebben over wat er precies gebeurd is met de USD 4 miljoen, die uit de Petrocaribe deal is binnengehaald. Het gaat om tranches van enkele duizend ton padie. “Daarbij zouden de extra ontvangsten, namelijk de eerste tranche van 20.000 ton, de USD 4 miljoen extra die beschikbaar zou worden gesteld aan projecten en voor ondersteuning van de sector zelf, worden gekanaliseerd. Nu begrijp ik dat die USD 4 miljoen is ontvangen, maar tegelijkertijd is dat geld niet terechtgekomen bij de sector”, zei de politicus gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de parlementariër is de verantwoording over dit geld nodig, omdat er een andere tranche van 30.000 ton padie komt, waarbij weer extra USD 6 miljoen beschikbaar zal worden gesteld. “Als dat ook terechtkomt in handen van personen waar dat niet terecht moet komen, dan praten we over USD 11 miljoen. Dan begrijpt u dat op die manier de Staat Surinaamse wordt benadeeld. Het geld komt niet terecht waar het terecht moet komen”, aldus Breeveld.

FR

error: Kopiëren mag niet!