Stapel geld of een hoop virussen en bacteriën?

U bent gewaarschuwd

Door de internationale uitbraak van het nieuwe Coronavirus is er sprake van angst en paniek in haast alle delen van de wereld. Er wordt extra nadruk gelegd op het ontsmetten van handen en goederen, waar wij dagelijks in aanraking mee komen. Zo een goed dat wij haast dagelijks moeten gebruiken, is papier en muntgeld. Lang niet iedereen in Suriname is overgestapt op elektronische manieren van betalen. Ons land is vooralsnog een echte cash-land. Het minpunt is dat papiergeld duizenden microben (virussen en bacteriën) kan bevatten, afkomstig vanuit elke omgeving en eenieder die het aanraakt. Of dat nu iemands vingers zijn, een automaat of de vochtige ruimte onder iemands matras. Virussen en bacteriën kunnen op de meeste oppervlakken ongeveer 48 uur leven, maar papiergeld kan naar verluidt tot 17 dagen een levend griepvirus vervoeren. Dit is op zich genoeg om over te schakelen naar krediet. Wij zijn bij deze met ons allen gewaarschuwd.

SAM

error: Kopiëren mag niet!