Neus: ‘Verschuiven verkiezingen een beetje overdreven’

Maisha Neus

Strei! gaat focussen op campagne via social media

Als het aan Maisha Neus, voorzitter van de politieke partij Strei! ligt, dan bestaat er geen enkele noodzaak om de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2020 te verschuiven vanwege een vrees voor de verdere verspreiding van het Coronavirus. “Als wij kijken naar Frankrijk, dan zijn daar de Gemeenteraadsverkiezingen gewoon doorgegaan. Dat is een land met ontzettend veel meer mensen dan Suriname. Volgens mij zou er dan geen noodzaak moeten zijn om de verkiezingen te verschuiven. Men kan wel extra maatregelen inlassen natuurlijk, maar het verschuiven zou een beetje overdreven zijn. Uitstel zou onverantwoord zijn”, zegt Neus aan Dagblad Suriname. Neus begrijpt de vrees die er nu bij de bevolking heerst voor wat betreft het Coronavirus, maar benadrukt dat de heersende economische crisis even belangrijk is. Met de maatregelen vanuit de regering om massameetings en bijeenkomsten te beperken tot minder dan 100 personen, zal Strei! zich voornamelijk gaan focussen op campagnevoering veelal vanuit social media, waaronder ook facebook. “Surinaamse social media, facebook in het bijzonder, heeft wel een groot bereik van ongeveer 300.000 gebruikers. Dus ik neem aan dat daar meer gebruik van gemaakt zal worden in deze tijd”, aldus Neus.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: