Lockdown Light: slimmer en beter

Drs. Maurice de Hond, sociaal geograaf

“Door rekening te houden met het weer/luchtvochtigheid, kan een veel gerichter beleid gevoerd worden.”

Doelstelling van dit artikel

Het is volkomen terecht dat overheden nu een beleid voeren om de kans op de overdracht van het Coronavirus van een drager naar een andere persoon (sterk) te verkleinen. Naast het onder quarantaine stellen van mogelijke dragers van het virus, zijn maatregelen erop gericht om contact tussen mensen te verminderen. Wereldwijd zien we verschillende varianten daarvan. Van het verbieden van bijeenkomsten met grotere aantallen mensen, via het sluiten van scholen en restaurants, tot een complete lockdown van landen. Vanzelfsprekend met enorme sociale en economische gevolgen, maar die worden op dit moment geaccepteerd omdat gezondheid op nummer één wordt gesteld. Bij het bepalen van de zwaarte van de maatregelen is het van cruciaal belang om inzicht te hebben in de omstandigheden waarin het virus zich snel verspreidt en onder welke langzamer tot vrijwel niet. Op die manier kan namelijk een optimale aanpak gevonden worden, zowel voor de gezondheidszorg als voor de economie.

Hieronder kunt u de gehele PDF downloaden…

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: