Kredietnemers Finabank krijgen uitstel van betaling voor maximaal 6 maanden

Mondiaal heeft de Coronacrisis desastreuze economische gevolgen met zich meegebracht. Ook in Suriname is dat voelbaar. Met de exorbitante wisselkoersen erbij heeft het Surinaams bedrijfsleven veel te verduren. De algemeen directeur van de Finabank, Eblein Frangie, onderkent dit en heeft om die reden betalingsregelingen getroffen voor de kredietnemers van deze bank. Dat houdt in: uitstel van betaling voor een periode van maximaal 6 maanden. In gesprek met Dagblad Suriname benadrukt Frangie dat klanten niet hoeven te vrezen dat er met names & faces gewerkt zal worden. “De betalingsregeling geldt voor al onze klanten, ook voor hen die een hypotheek hebben. De bank bestaat vanwege onze klanten en het kan niet zo zijn dat de bank alleen in goede tijden haar klanten kent. We moeten elkaar helpen”, stelt Frangie.

Hij merkt op dat vooral de horecasector geen klanten meer krijgt. “De omzet van ondernemers, bedrijven en ook van mensen die aan hosseljobs doen, is komen weg te vallen en daarmee houden wij rekening.” Naar zeggen van Frangie wordt dit model in het buitenland reeds toegepast. Bij de overige lokalen banken is dat echter niet merkbaar. Als voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), geeft Frangie aan dat hij on speaking terms is met de andere banken. “De individuele banken moeten dat besluit nemen.” Is er ook een regeling voor klanten die in vreemde valuta aflossingsverplichtingen hebben? Is er een mogelijkheid om in SRD te betalen? Dat is nu nog niet het geval. “Als de klant in valuta verdient dan is de aflossing ook in valuta, maar als de klant in SRD verdient dan gaan we naar mogelijkheden zoeken om ze tegemoet te komen”, aldus Frangie.

KSR

error: Kopiëren mag niet!