Hoe het coronavirus zich over de wereld verspreidt


Het nieuwe coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt heeft zich over meer dan 150 landen en gebieden verspreid sinds het in december voor het eerst in de Chinese stad Wuhan werd geïdentificeerd.

De Chinese regering legde eind januari een lockdown op in Wuhan en vele andere steden in de centrale provincie Hubei, maar gevallen van het virus waren al geëxporteerd naar andere regio’s van China en naar andere landen.

De Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde de uitbraak van het coronavirus op 11 maart tot een pandemie vanwege de snelle en aanhoudende wereldwijde verspreiding ervan en de ernst van de ziekte die het virus veroorzaakt.

Op 18 maart waren er wereldwijd meer dan 245.000 gevallen van het virus gemeld en waren er meer dan 10.000 mensen gestorven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: