Bee vraagt financiële tegemoetkoming voor boothouders Albina

‘Winsi na wan SRD 500 den man e kisi’

Dat de grens tussen Albina en Saint Laurent Du Maroni, vanwege de geconstateerde gevallen van het Coronavirus, is afgesloten, is volgens Abop-parlementariër Marinus Bee een zeer goede zaak. Echter vraagt hij zich af wat mensen in Albina nu moeten doen die al die tijd naar Saint Laurent afreisden om zich te laten dialyseren. “De grens is hermetisch afgesloten. Hoe zijn er voorzieningen voor die mensen getroffen? Verder hebben wij een geval nu van iemand die is overleden en zaterdag wordt die persoon begraven. Maar er zijn familieleden, bijvoorbeeld zusters, aan de overkant die daar wonen. Hoe zit het daarmee? Zijn er voorzieningen getroffen voor die mensen om die begrafenis bij te wonen?”, stelde Bee gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Het assembleelid wil ook weten als er een noodfonds ter beschikking is gesteld, zodat de bootsmannen bijvoorbeeld een uitkering kunnen krijgen. Hij stelt dat buurland Frans-Guyana een bedrag van Euro 3 miljard ter beschikking heeft gesteld, terwijl de VS nog meer miljarden vrij heeft gemaakt. “Winsi na wan SRD 500 den man e kisi fu bai brede nanga pikin watra. Want ze kunnen niet meer werken. 80 tot 85% fu den man na hossel den e hossel. Regering kon yepi den man. Langa wan hanu gi den, zodat ze niet vervallen in de illegaliteit”, aldus Bee.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: