Zuid-Korea 147 nieuwe gevallen

Zuid-Korea meldt zaterdag 147 nieuwe besmettingen met het coronavirus, tegen 87 de dag ervoor. De meeste dagen afgelopen week telde het land minder dan honderd nieuwe gevallen dagelijks, maar twee dagen geleden waren er ook ineens 152 besmettingen. De meeste nieuwe coronapatiënten zijn afkomstig van nieuwe clusters besmette mensen rond de stad Daegu, het epicentrum van de uitbraak in het land. Het land heeft nu 8799 gevallen en 102 doden.

Zuid-Korea is enorm bevreesd voor een nieuwe uitbraak. Het laat ook zien hoe lastig het virus blijvend is in te dammen. In Hongkong werden gisteren eveneens 48 nieuwe besmettingen gemeld, terwijl het de afgelopen weken niet of nauwelijks nieuwe gevallen had. Hongkong wordt dan ook gezien als een van de gebieden waar het virus door strikte maatregelen ingeperkt is. De meeste gevallen waren wel ‘geïmporteerde besmettingen’ van reizigers die uit het buitenland kwamen. Het totaal aantal staat nu op 256.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: