Fotos bedden-zalen niet van quarantaine faciliteit 

Op social media circuleren fotos van grote zalen met honderden veldbedden, zalen bij het KKF en kennelijk een sporthal. Deze foto’s zorgen voor ophef, omdat de indruk wordt gewekt dat het om quarantaine faciliteiten zou gaan.

Niets is minder waar. Het zijn foto’s die ook op de covid-19.sr website staan, van een drill-training van het NCCR voor het niet ondenkbare geval dat er een enorme uitbraak van het coronavirus zou volgen.

“Als, maar alleen in dat geval, er een zo grote uitbraak zou plaatsvinden, en dat heeft de samenleving zelf in de hand, dan zouden we misschien geen keus hebben vanwege gebrek aan betere faciliteiten om zieken – uiteraard met verplegenden, doktoren, en alle noodzakelijke voorzieningen – ergens onder te brengen. Als de samenleving zich houdt aan de instructies zoals correct handen wassen, social distancing, thuisblijven indien mogelijk en alle andere instructies om verspreiding te minimaliseren, dan komt het niet zover”, aldus Dr Ruben del Prado in gesprek met Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: