Rutte: Hamsteren is achterlijk, houd afstand

Minister-president Mark Rutte verliest zijn geduld met landgenoten die zich niet houden aan de richtlijnen voor gedragingen in de openbare ruimte. ‘Ik zie toch weer mensen gezellig bij elkaar staan zonder de noodzakelijke afstand aan te houden’, aldus premier na afloop van de ministerraad.

‘Ook al zijn ze jong, ze kunnen wel iemand anders besmetten. Als ik zeg dat we dit met 17 miljoen mensen moeten doen, is dat geen leeg zinnetje, het is de harde realiteit’. Rutte vindt dat mensen ook elkaar moeten aanspreken op riskant gedrag. Zelf doet hij dat ook als hij op de fiets door Den Haag rijdt.

‘Dan zie je bezorgers bovenop elkaar staan met hun brommertjes en fietsen en hoor je ”hey Mark”. Dan zeg ik: leuk dat je me herkent maar ga uit elkaar. Hoe moeilijk is dat?’ Ook mensen die hamsteren werden door hem vermaand. ‘Je bent achterlijk als je hamstert. Het is massahysterie. Er is eten zat.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: