Narendra Modi tegen 1,3 miljard Indiërs: blijf thuis

De Indiase premier Narendra Modi heeft de 1,3 miljard burgers van het land gevraagd binnen te blijven om zichzelf te beschermen tegen het zich snel uitbreidende coronavirus. Dat deed hij donderdagavond, enkele uren nadat de regering had aangekondigd dat het alle internationale vluchten vanaf 22 maart voor een week zou weren.

‘We zijn een ontwikkelingsland en voor een land als wij is deze corona-crisis geen gewone zaak’, zei Modi donderdagavond in een toespraak tot de natie. Hij riep op tot een zelfopgelegde avondklok van 7.00 uur tot 21.00 uur.

FD correspondent Aletta André schreef dit verhaal over India en corona: ”Thuisblijven’, dat kan hier ook betekenen dat je met twintig buren op de stoep zit.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: