Koning Willem-Alexander: ‘Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’

Koning Willem-Alexander is trots op de wijze waarop Nederland omgaat met de coronacrisis. Hij leeft intens mee met patiënten en nabestaanden van slachtoffers en spreekt zijn waardering uit voor iedereen die beroepsmatig of vrijwillig een steentje bijdraagt. ,,U allen zorgt ervoor dat ondanks de verlamming van het openbare leven, het hart van onze samenleving blijft kloppen’’, zei hij zojuist in een toespraak op de televisie.

Hij is trots op alle artsen, verpleegkundigen, deskundigen, onderzoekers en voormalige zorgverleners en vrijwilligers die spontaan hulp aanbieden.

Ook wijst de koning op de ‘onmisbare’ mensen in beroepen buiten de zorg, zoals de logistiek, supermarkten, schoonmaak, het openbaar vervoer, onderwijs en de kinderopvang  ‘die voorkomen dat onze samenleving stilvalt’.

Daarnaast steekt hij ondernemers, zzp’ers en mensen in de cultuursector een hart onder de riem. Zij zien hun eigen onderneming en projecten waar ze jarenlang tijd en liefde in hebben gestoken, nu in gevaar komen.

 ,,Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wél‘’, aldus de koning. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: