Het Coronavirus zal meer mensen bankroet maken dan het doodt – en dat is de echte noodsituatie… 

Het economische gevaar van het Coronavirus is exponentieel groter dan de gezondheidsrisico’s voor het publiek. Als het virus direct invloed heeft op uw leven, dan is dat waarschijnlijk door u te weerhouden te gaan werken, uw werkgever te dwingen u te ontslaan of uw bedrijf failliet te laten gaan.

De triljoenen dollars die deze week van de financiële markten worden weggevaagd, zijn nog maar het begin, als onze regeringen niet ingrijpen. En als president Trump blijft struikelen in zijn aanpak van de situatie, kan dat zijn kansen op herverkiezing beïnvloeden. Joe Biden in het bijzonder heeft Covid-19 geïdentificeerd als een zwak punt voor Trump, met de belofte van een “stabiel en geruststellend” leiderschap tijdens het Amerikaanse uur van nood.

Wereldwijd zal Covid-19 economisch gezien miljoenen slachtoffers maken, vooral omdat de epidemie een perfecte storm heeft gevormd met beurscrashen, een olieoorlog tussen Rusland en Saoedi-Arabië en het overgaan van een daadwerkelijke oorlog in Syrië naar een andere potentiële migrantencrisis.

We kunnen terugkijken op het coronavirus als het moment waarop de draden die de wereldeconomie bij elkaar houden, loskwamen; en startende en groeiende bedrijven zouden uiteindelijk de prijs kunnen betalen.

Net zo belangrijk als de bestrijding van het virus – zo niet belangrijker – is het vaccineren van onze economieën tegen de binnenkomende pandemie van paniek. Menselijk lijden kan komen in de vorm van ziekte en dood. Maar het kan ook worden ervaren als het niet kunnen betalen van de rekeningen of het verliezen van je huis. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: