“De verkoop moet doorgaan, wij moeten ook eten”

“De verkoop moet doorgaan, wij moeten ook eten om een goede weerstand te hebben”, zegt een standhouder. De Centrale Markt is voor geruime tijd gesloten vanwege de uitbraak van het Coronavirus. De standhouders zitten hierdoor zonder werk, maar dit geldt niet voor eenieder. Een groenteverkoper gaf tijdens een gesprek aan de krant te kennen dat er voor alles een oplossing is als je erin gelooft en jij je ook daarvoor inzet. De meeste van de standhouders verkopen hun groente aan supermarkten, die nog open zijn en willen verkopen. Of ze zijn met het alternatief gekomen om hun groente voor hun deur te verkopen. 

Verkoop verplaatst naar Jodenbreestraaat

In deze periode is hygiëne het belangrijkste, waarop er gelet moet worden. Reden waarom de meeste verkopers hun groenten eerst verpakken in plastiek wrap, alvorens deze te verkopen aan winkeliers. “Het vergemakkelijkt het zo voor de consument en het is ook langer houdbaar”, zegt de groenteverkoper. Bladgroente is voor SRD 8 tot SRD 11 te verkrijgen en andere groente, waaronder sopropo en boulanger, zijn geprijsd voor SRD 10. Als alternatief verkopen de meeste groenteverkopers hun groente langs de weg, deels aan de Jodenbreestraat. Dit is heel vermoeiend en niet ooglijk voor de stad, benadrukt een andere groenteverkoper. Hoe lang gaat men dat vol kunnen houden, vraagt de verkoper zich af. De praktijk is namelijk dat slechts 2 procent van de groente in supermarkten gekocht wordt, maar in de afgelopen dagen is dit drastisch gaan veranderen, zegt een winkelier. Groenteverkopers klaagden eerder over de sterk teruglopende verkoop. “Nu de gelegenheid er is om uitverkocht te zijn, wordt die gelegenheid ons afgenomen”, zegt de groenteverkoper. “Hoe de markt gesloten is, zitten we met onze groente, terwijl groente een van de belangrijkste factoren is in deze periode. Door te klagen komt er uiteindelijk geen oplossing. De vraag is hoe de overheid ons tegemoet gaat treden. Komt er wel een alternatief”, vraagt de groenteverkoper zich af.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: