Corona heeft weinig effect op barbershops

Hoewel de meeste kleine ondernemers uit vrees voor besmetting met het Coronavirus ertoe over zijn gegaan om hun zaken te sluiten, blijkt het gros van de kapperszaken of wel barbershops dat niet te hebben gedaan. Uit een eigen oriëntatie van de krant blijkt dat klanten bij de meeste zaken niet gevraagd worden om de handen eerst te wassen of te desinfecteren alvorens zij de zaak mogen binnentreden. Ook valt het op dat stoelen, waaronder ook de kappersstoelen, na een knipbeurt van een klant, niet worden gedesinfecteerd met alcohol. Scharen, scheerapparaten en haarkammen worden wel continu met alcohol schoongemaakt.

Sommige kappers kiezen er wel zelf voor om zichzelf middels mondkapjes en handschoenen te beschermen. Uit een gesprek met een kapper blijkt dat de toeloop van klanten niet zo zeer is afgenomen. Wel merkt hij dat oudere mannen, waaronder vooral de vaste klanten, sinds de eerste besmetting van het Coronavirus in Suriname, nauwelijks in de zaak verschijnen. “De jongere heren komen wel. Sommige komen ook met hun mondkapjes, maar die moeten ze uiteindelijk toch verwijderen bij de knipbeurt. Ik heb nu 6 andere kappers hier in dienst, die ik ook moet betalen. De kosten voor stroom en water draaien normaal door. Dus de zaak sluiten, daar denk ik nu helemaal niet aan”, zegt de eigenaar van een kapperszaak. Een klant vertelde dat hij uit noodzaak toch naar de kapper moest, aangezien hij de hele maand nog niet geweest was. “Corona of geen Corona. Ik zag er echt onverzorgd uit en ik moest toch naar de kapper gaan. Maar ik ben nu blij met mijn kapsel”, aldus de klant. 

TM

error: Kopiëren mag niet!