Assistentie uit Cuba in strijd tegen Coronavirus

Suriname heeft medische assistentie uit Cuba gekregen in de strijd tegen het COVID-19 coronavirus. Tussen Suriname en Cuba zijn er afspraken gemaakt inzake de hulp. Deze afspraken worden geimplementeerd na afstemming en naar een behoeftelijst van het Managementteam. Hierbij zijn alle actoren binnen de volksgezondheidssector betrokken.

Vandaag arriveerden 50 gezondheidswerkers, te weten IC-verpleegkundigen en 20 algemeen verpleegkundigen met ervaring bij calamiteiten, waar Cuba vrij goed in is. Verder komt er een infectioloog, een intensivist, en 18 artsen eveneens met ervaring bij calamiteiten.

Deze medici en verpleegkundigen spreken vloeiend Engels, hetgeen een van de voorwaarden was.

Een deel van de Cubaanse medici bij aankomst op Zanderij
Een deel van de Cubaanse medici bij aankomst op Zanderij

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: