Nu meer doden Italië dan China: zo ernstig is het

Italië heeft China donderdag ingehaald als het land met de meeste slachtoffers van het coronavirus ter wereld. Er kwamen donderdag nog eens 427 doden bij, waarvan 209 in Lombardije. Er zijn nu in totaal 3.405 doden door het coronavirus in Italië. Bovendien liggen bijna 2.500 mensen op de intensive care waarvan een deel riskeert spoedig te sterven.

Ook het aantal besmettingen blijft maar toenemen. Er zijn nu in totaal 33.190 mensen positief getest, doden en genezen patiënten niet meegerekend. Alleen al in Lombardije waren er donderdag 1672 besmette mensen bijgekomen, waardoor er in totaal bij 13.938 mensen in Lombardije besmetting is vastgesteld (weer zonder doden en genezen).

Het werkelijke aantal is waarschijnlijk nog veel hoger. Veel mensen weten niet eens dat ze het hebben.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: