Koppel verduistert meer dan SRD 32.000 van overleden persoon

De 29-jarige Romario T. en zijn 28-jarige vriendin Anjine S. zijn door de politie van Munder in verzekering gesteld. Dit koppel had zijn intrek genomen bij een kennis, in dit geval de benadeelde. Dit tweetal heeft na het overlijden van de heer des huizes, binnen een tijdsbestek van 4 dagen, 2 bankrekeningen leeggehaald. Het gaat in deze om een bedrag van SRD 32.500. De zaak kwam aan het licht toen de dochter van de overledene in verband met het overlijden van haar vader naar Suriname kwam. Het koppel, dat na het overlijden van haar moeder hun trek nam bij de vader van de aangeefster, beschikte over de pinpassen van de overledene.

In december 2019 is de moeder van de aangeefster heengegaan. De 2 kinderen van het echtpaar, namelijk een zoon en dochter, waren in verband met het overlijden van hun moeder in Suriname. In afwezigheid van de kinderen verleende dit koppel bijstand aan de vader van de aangeefster. Toen de kinderen terugkeerden naar het buitenland, heeft dit koppel zijn intrek genomen in de woning van de vader. Niet lang daarna, in februari, is de benadeelde heengegaan. Toen kwam de dochter naar Suriname. Later heeft zij de pinpassen van haar vader opgevraagd. Die bleken onder beheer te zijn van het koppel. Er werd toen nagegaan hoeveel geld de vader op de 4 rekeningen had. Tot grote verbazing van de aangeefster bleek dat 2 rekeningen reeds leeg waren gehaald. Het koppel verklaarde dat zij toestemming had van de wijlen vader van de aangeefster. Opvallend was dat de gelden zijn gebruikt na het overlijden van de vader, namelijk tussen 21 en 24 februari 2020. De aangeefster schakelde de politie in voor dit koppel. Na onderzoek door de politie zijn beide verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: