Grenzen zijn gesloten: potdicht

Militairen hebben geen boot in beslag genomen

Het hoofd van de recherche van de militaire politie, Wasimin Petrus, zegt dat de militaire dienst nimmer een boot van de boothouders te Albina in beslag heeft genomen. In opdracht van de districtscommissaris werd de grens tussen Albina en St. Laurent afgesloten. Zulks in verband met de interventiemaatregel vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Van de boothouders, die zich niet aan de regels hielden, werden hun vaartuigen voor een tijdje aan de ketting gelegd. Later werden deze boten weer vrijgegeven. De boothouders togen toen naar de dc om hun misnoegen te uiten. De boothouders hebben geen andere inkomstenbron en ook zij hebben een gezin te verzorgen. Zij houden allemaal rekening met de uitbraak van het virus. “Momenteel ondervinden wij problemen met onze inkomsten”, aldus de boothouders van Albina. De politie en leden van het Nationaal Leger hebben in opdracht van de staat postgevat bij de grens van Albina. Frans-Guyana is duidelijk een risicogebied en daarom heeft de Staat Suriname besloten om de grens te sluiten. De politie alsook militairen houden toezicht op de naleving van deze regel.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!