Gerechtelijk vooronderzoek wordt normaal voortgezet

Het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) wordt normaal voortgezet, zegt een advocaat aan Dagblad Suriname. In de strafzaak waarin de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert-Gray van Trikt, is betrokken, wordt het gvo volgende week voortgezet. Op de maandag, woensdag en vrijdag zullen getuigen worden gehoord in het kader van het gerechtelijk vooronderzoek door de rechter-commissaris.  In het kader van de preventiemaatregelen voor het Coronavirus zijn getuigen niet verplicht te verschijnen. De getuige kan zich beroepen op de gegeven instructies om social distance te houden. Hierop zal geen sanctie van medebrenging worden toegepast  door de rechter-commissaris, zegt de advocaat. Dagblad Suriname heeft van de griffie vernomen dat de griffiers als preventiemaatregel in verband met de uitbraak van het Coronavirus, in de gelegenheid worden gesteld om vanaf 14 maart 2020 tot nader order van huis uit te werken. De strafzittingen zijn vooralsnog uitgesteld tot nader orde.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: