Buitenschatje!

Hallo, bij wie slaap je nu?

Nu de Coronavirus-protocollen strikt worden uitgevoerd is ons land in een echte “lockdown” geraakt.  Winkels, dienstencentra, restaurants, bars en cafés zijn allemaal in opdracht van de autoriteiten gesloten. Alleen afhalen is nog mogelijk op bepaalde locaties. Het nachtleven is compleet een halt toegeroepen. Internationaal wordt erop aangedrongen om thuis te blijven. Alle niet-essentiële contacten dienen vermeden te worden. Nu rijst de vraag: ‘wat is essentieel?’. Wat doen de mensen die “buiten” relaties eropna houden? Alhoewel de meeste culturen en religies vreemdgaan afkeuren, is het geen onbekend verschijnsel in de Surinaamse gemeenschap. De vraag is alleen maar: ‘waar en bij wie slaap je nu?’.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: